Handleiding

De informatie die je moet leren staat in hoofdstuk 1. Wanneer je hoofdstuk 1 kent kun je alle onderwerpen vrijwel direct spelen.

Deze methode hoeft dus niet in chronologische volgorde doorgenomen te worden. Na het leren van de basis - hoofdstuk 1 - kun je het onderwerp kiezen waarover je iets wilt weten. Het kan zijn dat er in dat hoofdstuk informatie staat waarvoor je voor de verduidelijking daarvan een (gedeelte van) een ander hoofdstuk moet lezen. In hoofdstuk 4 wordt er verwezen naar de informatie uit hoofdstuk 3, blok 1 en blok 2. In hoofdstuk 6 wordt verwezen naar de informatie uit hoofdstuk 4 en hoofdstuk 3, blok 1 en blok 2. Hoofdstuk 0 geeft algemene informatie.

Toch is de opbouw van deze methode niet willekeurig gemaakt. Deze methode is wel degelijk in chronologische volgorde te behandelen en de informatie wordt hoe verder je komt steeds specifieker.

------

In het kort:

In hoofdstuk 0 vind je termen, informatie over de uitspraak van muziektheoretische onderwerpen en symbolen. Dit hoofdstuk kun je raadplegen wanneer je muziektheoretische begrippen tegenkomt.

In hoofdstuk 1 vind je basisinformatie waarmee je alle andere melodische muziektheorie kunt behandelen. Ken je de basis, dan kun je vrijwel direct alle andere toonladders uit deze methode spelen en deze toepassen in de muziek die je speelt.

In hoofdstuk 2 wordt uitgelegd uit hoe je toonladders over de hele hals kunt spelen.

In hoofdstuk 3 wordt de opbouw van akkoorden uitgelegd en ook hoe je ze kunt spelen op je instrument.

In hoofdstuk 4 wordt uitgelegd hoe je de kerktoonladders kunt toepassen.

In hoofdstuk 5 komen toonladders aan bod waar verder in deze methode de praktische toepassing van wordt uitgelegd. Al deze toonladders hebben een formule; ken je de kerktoonladders en weet je de formule, dan kun je deze toonladders direct spelen.

In hoofdstuk 6 leer je uitzonderingen in de akkoordenreeks (akkoordopeenvolging die niet volgens de kerktoonladderreeks is) en welke toonladders je daarbij kunt gebruiken.

In hoofdstuk 7 worden bijzondere (aspecten van) akkoordenschema’s uitgelicht.

------

De informatie uit de hoofdstukken is verwoord door middel van tekst, video, oefeningen en audio. Ook daarin ben je vrij om te kiezen wat je wilt doornemen.

Naast de hoofdstukken is er ook een forum waar je je ideeën en creaties kunt delen met alle andere leden.